Overklighet och mardrömmar
Fredag 19 April 2013, kl. 13.03

I dag har jag fått min fjärde ECT-behandling. Vi har varit tvungna att göra lite medicinjusteringar eftersom jag inte har fått tillräckliga kramper. Jag har minskat både xanor och lamictal så i dag blev resultatet mycket bättre. I går provade jag byta ut xanor mot lergigan och det visade sig vara ett väldigt dåligt byte. Jag drabbades av overklighetskänslor och upplevde en konstant känsla av rädsla. För vad vet jag inte riktigt, men jag kände mig otrygg och iakttagen på något konstigt vis. Jag hade förfärliga mardrömmar om att valparna blev halshuggna och jag kände inte alls igen mig själv. Nu ska jag prova Theralen igen och se om det blir bättre. Gårdagen vill jag inte uppleva igen. Det var en fruktansvärd känsla.

Än så länge känner jag ingen större effekt av behandlingen, men jag har ju å andra sidan bara hållit på en vecka. Jag lever och hoppas att det snart ska vända.
Jag känner mig fortfarande matt och orkeslös och det är inte mycket som blir gjort här hemma. Jag ägnar mig åt hundarna och valparna och försöker att hålla det dåliga samvetet på avstånd. Nu väntar helgen och det ska bli skönt att slippa vara ensam hemma. Jag har fått besked om att jag kommer att få en hemstödjare som framför allt ska hjälpa mig att finna lite nya sociala kontakter. Även om jag till stor del själv har valt att isolera mig här hemma i tryggheten så behöver jag nog lite mer stimulans för att bli bättre. Jag kommer att besöka en dagvårdsverksamhet här i Kävlinge där det förekommer lite olika aktiviteter.

Nu önskar jag er en riktigt skön helg. Det ska jag försöka ha. Nästa behandling blir på måndag. Kramar
Anna

 Hem