Rädd
Fredag 1 Februari 2013, kl. 07.24

Jag älskar tidiga morgnar. Det är så lugnt och stilla och mörkret ligger fortfarande kvar. Jag kollar datorn, dricker kaffe och gör mina kort. Då mår jag bra.

Gårdagen var inte bekväm på något vis. Ångesten var inte det värsta, utan nedstämdheten och passiviteten. Soffan var min vän även i går. Jag grät flera gånger och det brukar jag inte göra. Ångesten får oftast inte gråtmild. Det är nedstämdheten som gör det. Sedan vaknade jag i natt med en bankande ångest. Har inte gjort det på åratal. Allt detta gör mig rädd att en ny depression håller på att komma. Det brukar vara så vid den här tiden på året. Julen är över och allt jag älskar med den. Våren är på väg och det gör mig bara ledsen eftersom det inte är min årstid. Jag målar upp de värsta bilderna om att jag ska bli så dålig så jag måste läggas in igen. Det har inte hänt sedan 2006, så jag lever på hoppet. Men likväl finns rädslan där.

Nu sitter jag här och allt dåligt mående är som bortblåst. Jag önskar att hela dagen vore sådan. Dock orkar jag inte hålla mig vaken hela dagen och när jag vaknar igen finns ångesten där. Ser fram emot helgen när husse är ledig. Det brukar vara så mycket enklare då. Dels någon att dela tankarna med, men också bara känna hans närvaro i hemmet. Vi behöver inte göra en massa saker tillsammans. Det räcker med de enklaste sakerna som att laga mat, äta gott och se på teve på kvällen. Nu har han dessutom köpt både Hypnotisören och Hamilton 2, så vi har en filmhelg framför oss.

Jag önskar en en riktigt skön och trevlig helg. Stor kram
Anna

 Hem