Naglar och ångest
Tisdag 19 Juni 2012, kl. 14.33

Att få vakna utan ångest känns mer eller mindre som en välsignelse. Allt som oftast vaknar jag med bultande hjärta och tryck över bröstet. Varför? Det vet jag inte. Det tillhör depressionsbilden, men jag vet inte om det är hela sanningen. Det stör mig och framför allt gör det att det är trögare att komma igång på morgonen. Jag blir oftast liggandes kvar och skruvar på mig trots att jag vet att det blir bättre om jag går upp. Men ångesten gör mig förlamad och jag kommer knappt ur sängen. När det väl är gjort och jag har fått mitt morgonkaffe och min första pris snus, så känns allt mycket bättre. Det känns som om jag kan börja leva igen.
I dag var en sådan dag där ångesten höll sig på avstånd. Jag vaknade utan trycket över bröstet och gick upp med lätta ben. Jag skulle till Lotta och fixa mina naglar, så nu har jag fina händer igen. Lagom till midsommar och den lite avlägsna sommaren.

Händer är något som alltid varit viktigt för mig. Kanske för att jag var nagelbitare ända upp i vuxen ålder. Jag har alltid avundats kvinnor med vackra händer och naglar och önskat att jag hade lika fina. När jag började jobba på Kvinnokliniken slutade jag bita på naglarna eftersom jag såg hur bakterierna frodades sig under dem. Tyckte det var äckligt och slutade därför med detsamma. Vi fick dock varken ha byggda naglar eller nagellack så det kändes lite tråkigt när jag äntligen fått långa för en gång skull. Nu, när jag är sjukskriven, har jag börjar bygga dem. I och med allt hantverk som jag håller på med slits de så mycket och jag hade aldrig samma längd på naglarna. Därför började jag hos Lotta och sedan dess klarar jag både att gjuta och göra halsband utan att naglarna går sönder.
En bagatell kan tyckas, men för mig är det viktigt. Det gör att jag känner mig fin och vacker. Åtminstone om händerna!

I källaren piper torktumlaren och tvätten väntar på att bli omhändertagen. Dags att sätta fart innan den blir allt för skrynklig.
Ha en riktigt skön dag. Kramar
Matte, Melle och Ann-Kristin

 Hem