Veterinärbesök
Tisdag 24 Juli 2012, kl. 09.24

Vi var hos veterinären med Melle i går. Öresunds Veterinärklinik i Malmö är verkligen att rekommendera. Alldeles nya lokaler och dessutom fick vi ett verkligt fint bemötande. Det visade sig att Melle hade patella luxation i båda bakbenen så det är därför som han har haft svårt för att hoppa upp i soffan själv. Nu ska han äta smärtstillande i tio dagar för att se om det blir bättre. Annars gör man inget åt det eftersom han är så pass gammal. Dessutom visade det sig att anfallen han har haft är epilepsi. Vi har väl haft misstankar om det, men nu fick vi det bekräftat. Så länge anfallen inte kommer tätare gör de inget åt dem. Skulle det visa sig att han blir sämre kommer han att medicineras. Trots beskeden känns det skönt att det inte var värre. Vi misstänkte ju först att det var diskbråck.

Annars flyter semestern på och vi har det lugnt och skönt. Vi halv tio i går kväll kom ångesten och som vanligt hade den svårt för att lämna mig. Jag tog på mig trädgårdshandskarna och gick ut för att påta lite i landen. Ångesten försvann och dessutom blev det väldigt fint. Vid sådana tillfällen när ångesten inte är så svår och är egentligen en stark oro, kan jag ta mig för saker och ting för att skingra tankarna. Det sägs ju också att trädgårdsarbete är bra för själen när man lider av just ångest. Sedan finns det tillfällen när ångesten förlamar mig och än så länge har jag inte funnit ett bra sätt att hantera det. Kan tyckas konstigt efter så många år och att jag borde ha lärt mig nu, men så enkelt är det inte. Jag försöker ha min KBT-erfarenhet i tankarna, men det är inte alltid det hjälper.

I morgon kommer Daniel, Martina och barnen så då blir det fullt ös här hemma. Fredagen tänkte vi ägna åt Skånes Djurpark. Har inte varit där på flera åt så det ska bli mysigt. Framför allt för barnen.
Nu tänkte jag göra lite kort innan husse vaknar. Tro det eller ej, men jag har redan börjat göra mina julkort. Frågan är hur det står till i huvudet egentligen :)

Ha en skön dag i solen. Stor kram
Matte, Melle och Ann-Kristin

 Hem