Besvikelse
Måndag 9 Januari 2011, kl. 18.20

Det finns många olika slags känslor av besvikelse. Mer påtagliga än andra.
Besvikelse över en inställd middag eller träff med familj och vänner. Något som många i min närhet har fått uppleva så många gånger när jag inte har mått bra. Det har givit mig så många dåliga samveten även om jag egentligen haft vetskapen om att jag inte behöver ha den känslan.
Besvikelse över att maten inte smakade lika gott som man trodde när man lagade den.
Besvikelse över att det regnade när man skulle ut på en picknick.
Besvikelse över ett löfte som inte hölls.
Ja, listan kan göras lång och i dag fick jag uppleva lite av det fast än om i väldigt liten skala. Tanken slog mig ändå hur många gånger vi blir besvikna, även om det handlar om småsaker. I bland helt obetydliga.
Hur som helst. Jag och Cina hade planerat sedan förra veckan att vi skulle åka till Norrviddinge och handla lite småpyssel till våra betongalster. Det är egentligen en handelsträdgård, men de har allt möjligt och dessutom har de väldigt vackra saker och ting. Något för oss båda som älskar pyssel och plock. Vi tog i alla fall bilen och körde dit och när vi skulle svänga in på gården stod det en stor skylt med SEMESTERSTÄNGT!!!

Oj, vad vi beklagade oss och just då kände vi oss just besvikna, men som jag skrev ovan, ingen stor sådan. MEN, just då, när vi såg den där skylten, då kändes besvikelsen inte så liten och pluttig som det annars kan tyckas när det bara handlar om en stängd blomsteraffär. För det är väl alltid så, att just i stunden när besvikelsen infinner sig, känns den SÅ stor?
i stället vände vi bilen och körde hem och hämtade Ann-Kristin och Mini för att frisera deras klor nere i djuraffären. Jag har slutat kämpa och bråka med henne om den där förbaskade kloklippningen. Vi blir bara så upprörda båda två. Nu tar jag bara med henne till djuraffären och så gör de det på några minuter. Hon tycker visserligen inte om det, men hon är duktig och sitter fint i famnen på mig. Det är väl värt sina 50 kronor.

I dag åkte ytterligare några tomtar ner i källaren :( men ljusstakarna får stå kvar. För mig är inte julen över ännu:)
Önskar er en fortsatt bra kväll. Kramar
Matte, Melle och Ann-Kristin

 Hem