Perceptionsstörningar

Örat kan ha en nedsatt känslighet och personen kan få svårt att urskilja en röst i sorlet av andra röster. En person med sådan perceptionsstörning hör inte sådant som den borde göra utan störs av ovidkommande ljud och blir mycket trött i ljudmässigt stökiga miljöer.
Miljöer med många intryck blir tröttande för personer med perceptionsstörningar eftersom det kan vara svårt att urskilja det väsentliga i en rörig miljö och därmed också svårt att hitta olika saker.

 Detta blir väldigt tydligt om vi är ute och handlar på större varuhus eller vid stora mässor med mycket folk. Det går bra en stund och jag kan tycka det är roligt, men efter ett tag blir jag så trött och utmattad att jag inte kan fokusera mina tankar. Det känns som om hela världen snurrar och ångesten ligger nära i bröstet. Det känns som om jag vill skrika:
"Låt mig va ifred!"
Det återspeglar också jobbet som jag skrev om tidigare. Att jobba dagtid tar alldeles för mycket energi av mig. Det är så många saker att hålla i huvudet samtidigt. Ronder, operationer, undersökningar etc. Jag får svårt för att fokusera på patienten och går i stället runt och känner mig allmänt stressad. Jag tappar fokuseringen och hör till slut bara allt sorl som är på 
expeditionen. Att jobba natt underlättar allt detta för mig eftersom det generellt sett är lugnare nattetid. Patienterna kan visserligen kräva lika mycket hjälp, men jag slipper allt stök och sorl runt om kring mig på avdelningen.

Tillbaka till "Att leva med ADD"
Hem